Колишній заступниці начальника одного з управлінь Державної податкової служби у Волинській області оголосили підозру в умисному внесені до декларації завідомо недостовірних відомостей

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, зараз жінка працює адвокаткою. Коли ж була посадовицею податкової – умисно внесла недостовірні дані до щорічної декларації за 2022 рік.

"Держслужбовиця не вписала дані про квартиру та гараж, якими користується вона та її родина. Вартість цього майна – майже 1 млн грн 5-ти кімнатну квартиру та гараж в передмісті Луцька експодатківиця записала на брата свого чоловіка. Однак у цьому помешканні живе вона з родиною. Тільки після того, як Національне агентство з питань запобігання корупції виявило це порушення, посадовиця переоформила житло на себе. Окрім того, декларантка не вказала вартість трьох автомобілів, яку сумарно коштують майже 2 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Жінці оголосили підозру в умисному внесені до декларації завідомо недостовірних відомостей (ч. 1 ст. 366-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.