На Донеччині 29 липня загинув житель села Древині Іваничівської громади, старший солдат Руслан Подзізей, 1973 року народження.

Трагічну новину повідомили на сайті громади.

Руслан Тарасович проходив службу механіком-водієм медичного пункту 3-го механізованого батальйону військової частини А4447.

«Відданий Військовій присязі на вірність Українському народу, мужньо виконавши військовий обов'язок, за Україну, її свободу і незалежність, загинув внаслідок ворожого удару FPV дроном в бронемашину під час виконання бойового завдання в районі Покровського району Донецької області», - йдеться у дописі.

Прибуття тіла загиблого Героя Руслана Подзізея відбудеться у четвер, 1 серпня. 

З міста Володимир траурний кортеж вирушить орієнтовно о 11.30 годині та буде рухатися з м. Володимир у село Древині (орієнтовно о 12.00 годині) до батьківського дому. Далі зупиниться о 12.30 годині у селищі Іваничі (вулиця Заводська, 14), де проживав загиблий військовослужбовець.

«Рух траурного кортежу відбудеться по вулицях: Заводській, Валовій, залізничній площі, Грушевського, Вільної України до Свято-Покровського храму. Чин похорону о 13.00 годині. Для підвезення мешканців громади прибуде автобус о 12.00 годині в с. Древині до батьківського дому», - зазначили у селищній раді.

31 липня, 1 та 2 серпня 2024 року оголошено днями жалоби у зв’язку із загибеллю військовослужбовця.

Для вшанування пам’яті військовослужбовця громаду просять приспустити Державні Прапори з чорними стрічками на будинках і спорудах органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій та обмежити проведення розважальних заходів.

«Просимо жителів громади гідно зустріти нашого Героя коридором пошани та провести в останню дорогу», - закликають у селищній раді.