У неділю ввечері, 7 липня, у Луцьку на вулиці Ковельській вибухнула граната. Внаслідок цього травмувалися п'ятеро людей. Чоловіка, ймовірно, причетного до інциденту, затримали.

У коментарі Суспільному інспекторка сектору комунікації Нацполіції області Марина Балдич розповіла, що вибух стався орієнтовно о 20:50. На місці працювали криміналісти, рятувальники, військові та медики.

Ще читайте: П’ятеро постраждалих: у Луцьку в людей кинули гранату. ВІДЕО 18+

Під час слідчих дій частину вулиці перекрили.

«Чоловіка, ймовірно, причетного до інциденту, поліцейські вже затримали. Всі деталі — згодом. На місці працюють поліцейські та медики», — додала Марина Балдич.


Як розповів Суспільному свідок події Володимир, на момент вибуху гранати він перебував у своєму автомобілі, очікуючи зеленого сигналу світлофора для руху.

«Стояв на світлофорі — і військовий кинув гранату. Була суперечка між водієм буса і тим військовим. Посперечалися і той кинув. Травмовані були люди, багато людей», — зазначив чоловік.

Свідок події Володимир. Суспільне Луцьк

Лучанин Віталій теж розповів, що вибуху передував конфлікт. З його слів, моменту вибуху він не бачив. Додав, що з місця події медики екстреної меддопомоги госпіталізували двох жінок та чоловіка.

«Говорять, що їхали і не поділили дорогу, тут (на Ковельській — ред.) стали на світлофорі виясняти ситуацію. Водій білого буса кажуть телефона побив військовому. І військовий не витримав, кинув гранату. Це свідки розказували, які все бачили», — сказав Віталій.

Лучанин Віталій, який чув вибух гранати в Луцьку ввечері 7 липня. Суспільне Луцьк

За даними Нацполіції Волині, кваліфікують подію згодом. Також правоохоронці зазначили, що на місці події затримали ще двох людей — чоловіка та жінку, які порушували громадський порядок і заважали роботі слідчих.

Також читайте: У Луцьку п’яний пасажир під час падіння розбив головою скло в маршрутці