8 липня Свято-Казанська парафія Володимир-Волинської єпархії ПЦУ відсвяткувала своє перше престольне свято в родині Української Помісної Православної Церкви.

Богослужіння в честь ікони Казанської Божої матері було сповнене духовним піднесенням та християнською благодаттю, - повідомили на фейсбук-сторінці «Піщанська Святиня».

«Великою радістю стало те, що богослужіння очолив Секретар єпархіального управління Володимир-Волинської єпархії ПЦУ Високопреподобний протоієрей Юрій (Зінчук). Також наші молитви розділили благочинний Шацького благочиння Високопреподобний протоієрей Михайло (Цвинкилевич) з братією», - йдеться у дописі.

Зазначають, що урочистість та благотворність богослужіння було зумовлено тим фактом, що молитви вперше за довгі роки звучали рідною мовою. 

В святковій проповіді Секретар єпархіального управління протоієрей Юрій привітав усіх вірян зі святом, передав вітання від керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного Архієпископа Матфея (Шевчука), який приклав достатньо зусиль до справи приєднання Піщанської парафії до лона Православної церкви України.

Панотець Юрій промовив свої молитовні побажання та подякував настоятелю храму Свято-Казанської ікони Божої матері Всечесному Архімандриту Діонісію за самовіддане служіння в справі зміцнення православної віри в Піщанській парафії. 

Святкові дійства завершилися вітаннями у виконанні дітей та спільною хресною ходою.

«Але, на жаль, «руській мір» не дозволив відчути сповна радість свята, адже терористична російська армія знову масовано атакувала українські міста принісши смерть мирним дорослим та дітям. 9 липня настоятель парафії Архімандрит Діонісій відслужить заупокійну літію за загиблими», - додають у дописі.