У першому півріччі 2024 року громади Волинської області спрямували понад 343 мільйони гривень на підтримку Збройних сил України. Кошти витрачали на закупівлю обладнання та техніки для фронту, а також на ремонт доріг біля військових частин. Найбільше коштів виділили громади Луцького району.

Про це повідомив голова Волинської обласної військвої адміністрації Юрій Погуляйко, передає «Сила правди».

Члени робочої групи «Прозорість та підзвітність», яка діє при Волинській обласній військовій адміністрації, проаналізували стан закупівель, які здійснювали громади області за перше півріччя 2024 року задля підтримки Сил оборони України. Цю робочу групу створили після чергового мітингу біля стін ОВА, який пройшов в січні 2024 року. Тоді активісти вимагали від влади прозорої звітності щодо виділених грошей на ЗСУ. Загалом протести під владними будівлями тривали в області з вересня 2023 року.

За даними робочої групи, за перших шість місяців цього року громади Волині виділили на підтримку армії понад 343 мільйони гривень. З-поміж усіх чотирьох районів Волинської області найбільше коштів спрямували громади Луцького району – понад 264 мільйони гривень.

Кошти, виділені на підтримку ЗСУ громадами Волині у І півріччі 2024 року:

  • Луцький район – понад 264 мільйони гривень;
  • Ковельський район – 42,2 мільйона гривень;
  • Володимирський район – понад 22 мільйони гривень;
  • Камінь-Каширський район – 15,3 мільйони гривень.

У Луцькому районі зокрема найбільше коштів виділила Луцька міська територіальна громада – це понад 229 мільйонів гривень. Також на підтримку армії майже 20 мільйонів гривень спрямувала Боратинська громада та 8,9 мільйона гривень – Підгайцівська.

У Володимирському районі на потреби ЗСУ сукупно пішло понад 22 мільйони гривень. Зокрема, Володимирська міська рада здійснила 10 закупівель на загальну суму 12 мільйонів гривень. Також міська рада провела закупівлі для ремонту доріг біля військових частин на 920 тисяч гривень. Нововолинська міська рада виділила 5,6 мільйона гривень, а Павлівська громада здійснила десять закупівель на понад мільйон гривень.

Територіальні громади Камінь-Каширського району виділили та закупили товарів і послуг для військових на 15,3 мільйона гривень, а найбільші суми – по чотири мільйони гривень – виділили Камінь-Каширська, Маневицька та Прилісненська громади. Решта – по мільйону гривень.

У Ковельському районі із 42,2 мільйона гривень левову частку коштів виділила Ковельська міська рада – 26,4 мільйона гривень.