Ризик виникнення пожеж в екосистемах надзвичайно високий, та попри численні заклики до громадян дотримуватися правил безпечної життєдіяльності жителі громад продовжують спалювати стерню та суху траву на господарських ділянках.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Державної екологічної інспекції у Волинській області

З метою запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах у територіальних громадах області тривають заходи щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Під час заходів інспекторами з охорони навколишнього природного середовища спільно з працівниками ДСНС у Волинській області було виявлено 3-х порушників природоохоронного законодавства, зокрема:

  • На території Копачівської ТГ виявлено - 2 особи;
  • На території Володимирської ТГ - 1 особа.

Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності згідно З кодексом України про адміністративні правопорушення.

Також фахівцями проведено інформаційно — роз'яснювальну роботу серед жителів громад щодо заборони🚫 спалювання сухої рослинності, та відповідальність у разі вчинення таких дій.

«Закликаємо жителів громад не допускати спалювання сухої рослинності та стерні, оберігати власне здоров’я та здоров’я оточуючих від шкідливого впливу задимленого повітря! Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих», — йдеться у повідомленні.

Фото: Державна екологічна інспекція у Волинській області.