15 серпня 2024 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено спільні рейдові заходи зі службою державної охорони Шацького НПП щодо виявлення порушників природоохоронного законодавства на водоймах Шацького національного природного парку, зокрема оз. Світязь Шацької селищної територіальної громади. 

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля. 

В результаті проведеного заходу з водного середовища вилучені безгосподарські знаряддя лову, а саме: 6 сіток загальною протяжністю 350 м та 12 ятерів. В природне середовище з заборонених знарядь лову вилучено та повернуто живі водні біоресурси: щука - 3 екз., окунь - 5 екз., плітка - 15 екз. Попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 138322,11 грн.

"Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840", - йдеться у повідомленні 

Довідкова інформація:

Згідно Правил любительське рибальство в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду здійснюється за умови, що така діяльність не суперечить режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду, який визначається Положенням про території та об’єкти природно-заповідного фонду.