За підсумками січня-липня 2024 року легальна реалізація лікеро-горілчаних товарів додала громадам Волині 87 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Це на 27,5 % більше показників аналогічного періоду торік.

Про це повідомляє ГУ ДПС у Волинській області.

З огляду на сезон відпусток і період активного відпочинку в Головному управлінні ДПС у Волинській області застерігають споживачів від безвідповідального придбання та споживання продукції сумнівної якості.

Купуючи підакцизну продукцію, подбайте про власну безпеку та наповнення бюджету, – рекомендують у податковій службі.

Зокрема, придбання та споживання лікеро-горілчаної продукції без марок акцизного податку вставленого зразка становить загрозу життю та здоров’ю громадян, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Тож купуючи алкогольні напої, перевіряйте наявність ліцензії для реалізації такої продукції у продавця та марки акцизного податку встановленого зразка на пропонованому товарі.

Пам’ятайте, що лише у випадку легальної торгівлі лікеро-горілчаною продукцією у фіскальному чеку, який зобов’язаний видати продавець, буде відображена сума роздрібного акцизу.

Головне управління ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг за ситуацією на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства господарюючими суб’єктами.

Головне фото: vl.tax.gov.