20 серпня у Новорудській гімназії на Волині відкрили меморіальний стенд на честь загиблого Героя України Дмитра Пилипчука.

Про це повідомили у Маневицькій селищній раді.

Захід об’єднав місцеву громаду, духовенство, учнів, учителів та представників влади. Дмитро Пилипчук, випускник цієї гімназії, з юних років відзначався патріотизмом та активною громадянською позицією. Коли на Україну прийшла війна, він добровільно став на захист рідної землі, віддавши своє життя за мирне майбутнє.

На відкритті меморіального стенду Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк підкреслив важливість подвигу Дмитра для всієї громади та України, зазначивши, що такі Герої є прикладом відданості та самопожертви для прийдешніх поколінь.

Староста Тетяна Бідун та односельці поділилися теплими спогадами про Дмитра, а священник провів молебень за його упокій. Присутні поклали квіти до стенду та могили мужнього захисника.

Учні гімназії підготували патріотичні виступи, у яких відзначили життя і подвиг Героя.

«Встановлений меморіальний стенд завжди нагадуватиме про ціну свободи і незалежності, за яку заплачено життям справжніх патріотів», – наголошують у громаді.