Опорному закладу освіти «Ратнівський ліцей №1 Ратнівської селищної ради» присвоєно ім'я Героя України Едуарда Камардіна.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ліцею.

«Це велика честь і гордість для нашого закладу, де навчався юнак, який став Героєм України. Ми пишаємося, що ім’я Едуарда Камардіна, який віддав своє життя за рідну країну, буде вічно в серцях і пам’яті ратнівчан», — йдеться у дописі.

23-річний капітан Едуард Камардіна загинув 5 вересня 2022 року під час наступальної операції ЗСУ на Миколаївщині. За мужність і самопожертву він посмертно отримав звання «Герой України».

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові 8 липня 2023 року капітану Едуарду Камардіну присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

«Він так хотів жити, здобути перемогу, одружитися і завжди захищати свою родину і свою Батьківщину! Натомість став Небесним Ангелом, командиром Небесної роти, Героєм України, ім‘я якого віднині носить наш ліцей! Будьмо гідними подвигу Едуарда, пам‘ятаймо, якою дорогою ціною виборюється воля», - додали у навчальному закладі.