Луцький педагогічний коледж активно готується до початку нового навчального року.

Про це пише ІА Волинські новини, посилаються на повідомлення Волинської обласної ради.

Екскурсію закладом першому заступнику голови Волиньради Юрієві Поліщуку провів ректор коледжу Петро Бойчук.

Коледж відкриє двері для студентів уже на наступному тижні – тут раніше розпочинають навчання і роблять довшими зимові канікули, що дозволить зекономити енергоносії. Нині ж колектив завершує останні приготування перед стартом навчального року.

«Цьогоріч приймемо 400 нових здобувачів освіти, загалом тут – 1500 студентів. До початку навчального року ми виконали різноманітних ремонтних робіт більш як на один мільйон гривень. Ці кошти були використані зі спецфонду закладу, а оновлення ми проводили власними силами. Облаштували лабораторію на кафедрі філології, встановили нове комп’ютерне обладнання», — каже Петро Бойчук.

До опалювального сезону теж готові – в минулому році замінили 148 метрів системи опалення, закінчили встановлення енергоощадних вікон. Така ж ситуація із вхідними дверима – всі вони тепер утримуватимуть тепло в приміщенні. З безпекою тут теж все гаразд – сертифіковане укриття облаштоване в підвальному приміщенні.

Юрій Поліщук лишився оглядом задоволений, заклад готовий приймати студентів в новому навчальному році:

«Нині найголовніше для усіх нас – це безпека студентів під час освітнього процесу. Обласна рада як засновник комунальних закладів має контролювати дотримання усіх вимог. Педагогічний коледж цим вимогам відповідає – тут не лише дбають про безпеку студентів, а й щороку відчутно поліпшують умови навчання та проживання».

Фото: volynnews.