У суботу, 24 серпня на Київському майдані у Луцьку відбулися урочистості, присвячені святкуванню 33-ої річниці Незалежності України. Участь у заходах взяли представники влади, зокрема місцеві, обласні та державні посадовці, духовенство, а також десятки волинян.

Про це повідомляє VSN.

Святкування розпочалося хвилиною мовчання та вшануванням пам'яті тих, хто загинув за незалежність України. Опісля відбулося покладання квітів біля пам'ятника-каплиці Борцям за волю України, що розміщений перед Волинською обласною військовою адміністрацією.

Окрім офіційних заходів, на святі відбулися виступи творчого колективу «Вертуни», що додали святкової атмосфери. Молодь презентувала свою роботу на тему незалежності, а на ярмарку, що проходить у центрі міста, можна було придбати національні сувеніри та вироби волинських майстрів.

Голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко у коментрі ВСН зазначив, що вітає усіх волинян з цим, без сумніву, найважливішим святом у році — Днем Незалежності.

«Незалежна українська держава — усвідомлений вибір українців, оплачений дорогою ціною життів тих, хто боровся за ідею вільної України. Ми в боргу перед тими, хто віддав своє життя за незалежність української держави. Сьогодні, у 33-тю річницю Незалежності України вшанували подвиг борців за волю та незалежність України усіх поколінь, поклали квіти та схилили голови у пошані перед нашими Героями», — зазначив Юрій Погуляйко.

До привітань також долучився міський голова Луцька Ігор Поліщук, який зазначив у коментарі ВСН, що сьогоднішня Україна – це країна сміливих людей, які готові захищати свою землю та ідеали. Він закликав громаду єднатися у спільних зусиллях задля розвитку та процвітання країни.

«До повномасштабного вторгнення ми це свято завжди зустрічали з радісними емоціями. А сьогогодні ми все більше згадуємо той довгий історичний шлях до нашої незалежності, про ту боротьбу багатьох поколінь за нашу незалежність. За можливість жити Україні як самостійній державі. Ми згадуємо, дякуємо і допомагаємо нашим військовим, які сьогодні знову у важких боях зі зброєю у руках виборюють незалежність України. Вдячний кожному захиснику та захисниці за те, що у нашому місті та багатьох інших містах продовжується відносно мирне життя», — підкреслив Ігор Поліщук.    

Під час урочистостей двічі звучав Державний Гімн України. Його спільне виконання об'єднало всіх присутніх у єдиному пориві до кращого майбутнього для рідної країни.

Цей день вкотре засвідчив, що Україна йде вперед впевненими кроками, а її незалежність є головним досягненням і цінністю, яку варто берегти.

Фото: vsn.