Сьогодні, 25 серпня, у кафедральному соборі Святої Трійці відбулось відспівування лучанина Мартинюка Олександра Вікторовича, який загинув на російсько-українській війні.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Луцької міської ради.

Разом з родиною, побратимами, громадськістю віддати шану воїну прийшла заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Чин похорону очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Ми сьогодні проводимо в останню путь Героя, душа якого наповнена любов'ю до нас, України. Він віддав своє життя, захищаючи свою рідну землю. Ось вершина любові — подібна до любові Христа, який помер за нас, людей, і воскрес! Віримо, що Україна також переможе, бо правда на нашій стороні. Вічна та світла пам'ять нашому воїну», — зазначив у проповіді він.

Молодший сержант Мартинюк Олександр Вікторович (06.07.1989 року народження) був призваний на військову службу до складу 11-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України на посаду інспектора прикордонної служби 3 категорії — помічника гранатометника першого відділення інспекторів прикордонної служби другої прикордонної застави другого відділу прикордонної служби (тип С) першої прикордонної комендатури швидкого реагування.

Загинув — 20 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вовчанські Хутори Харківської області.

Поховають Героя в секторі військових поховань міського кладовища у селі Гаразджа.

Фото: lutskrada.gov.