Окрім гасіння пожеж, спричинених обстрілами, рятувальникам і лісівникам доводиться боротися з загоряннями, які виникають через безвідповідальні підпали. 

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс. 

Так, 25 серпня в насадженнях на межі Мокрецького лісництва філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» ДП "Ліси України" оперативно вдалося локалізувати пожежу, що виникла через підпал сміття.

Хоча ці ділянки не входять до зони відповідальності філій, пожежні екіпажі лісівників завжди виїжджають на такі виклики, адже головне - не допустити поширення вогню до лісу. 

Цього року філіям Поліського лісового офісу поки вдається утримувати нульову статистику лісових пожеж, але це досягнення стало можливим лише завдяки зусиллям тисяч працівників та значним витраченим ресурсам.

Цієї весни працівники лісової охорони та рейдових груп Офісу обстежували лісові масиви на Рівненщині та Волині, що часто страждають від засмічення. За два тижні було виявлено 302 несанкціонованих сміттєзвалища як у держлісфонді, так і поруч із ним. Переважну частину вдалося ліквідувати спільно з громадами, але ця проблема не вирішується лише прибиранням. Нові смітники з'являються знову і деякі з них швидко перетворюються на великі сміттєзвалища.

«Не секрет, що найбільш засмічені ліси, які по-сусідству із житловими масивами.
Чи зможемо її вирішити прибиранням, локальними гасіннями вогню - відповідь однозначно «НІ».
Тут важлива участь кожного.
Саме тому ми знову піднімаємо це питання в публічній площині. 
Посилимо і рейдову роботу, будемо постійно оновлювати місцерозташування фотопасток. 
Прибирати потрібно не ліс, а нашу свідомість», - йдеться у повідомленні. 

Фото: Поліський лісовий офіс.