У Луцькій громаді планують ліквідувати ямковість на дорогах та облаштувати зручні пониження на тротуарах для людей, які користуються інвалідними візками.

Про це йшлося 28 серпня на сесії міськради, - пише ІА Волинські новини.

Як інформувала директорка департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова, на поточний ремонт доріг і дворів із бюджету громади на сьогодні виділено 65 мільйонів гривень, на капітальний ремонт – близько 10 мільйонів гривень. Переважна частина цих коштів уже використана.

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що особливу увагу будуть приділяти влаштуванню понижень на тротуарах.

«У першу чергу за ці кошти будуть робитися пониження на тротуарах для того, щоб люди на кріслах колісних могли ними користуватися. На одному з попередніх засідань виконавчого комітету дав відповідне доручення департаменту житлово-комунального господарства. Робота з облаштування понижень біля лікарень, у місцях великого скупчення людей проводилася з 2022 року. Її потрібно продовжувати. Зараз найбільш актуальні місця визначають і будемо облаштовувати пониження по всьому місту – там, де в цьому є доцільність», – сказав мер Ігор Поліщук.

Окрім влаштування понижень на тротуарах, у громаді будуть ліквідовувати ямковість на дорогах. За словами Луцького міського голови, це частина підготовки до зимового періоду.

Фото з відкритих джерел (ілюстративне)