Два відділення волинських піротехніків на чолі з Андрієм Романчуком та Віталієм Галашею працюють на Донеччині, ще одне (під керівництвом Геннадія Молошика) — виконує завдання за призначенням на Чернігівщині.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ГУ ДСНС України у Волинській області.

Уже понад місяць триває чергова ротація волинян. За цей період вони обстежили 32 гектари українських земель та вилучили понад сто боєприпасів.

Пріоритетним залишається розмінування сільськогосподарських угідь та лісових насаджень, також піротехніки вилучають та знешкоджують боєприпаси або їх залишки після обстрілів та працюють, виконуючи заявки населення про виявлення підозрілих предметів.

На сільськогосподарських угіддях піротехніки створюють допоміжні проходи, якими опісля рухається механізована техніка для розмінування, а в лісових угіддях — обстежують просіки, лісові квартали, мінералізовані смуги. Навіть за умови виникнення пожежі у лісовій зоні для просування техніки та роботи пожежних розрахунків саме піротехніки йдуть в авангарді.

Гуманітарне розмінування триває в умовах загроз з землі та повітря, поблизу лінії зіткнення. Спекотна погода — додаткове навантаження для піротехніків, адже місцями температурні показники сягають 35-37 градусів за Цельсієм.

Проте волиняни разом із колегами з усієї України продовжують чітко і злагоджено виконувати поставлені завдання, адже їх головна мета — безпека громадян.

Фото: ГУ ДСНС України у Волинській області.