Волинянину, який телефоном розповідав про переміщення українських військових у прикордонних частинах області, присудили іспитовий строк

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Ратнівського районного суду.

Згідно з матеріалами справи, 2 січня цього року в селі Гута Ковельського району чоловік телефоном розповідав стороннім особам про переміщення військовослужбовців сьомої прикордонної застави. Правоохоронці наголошують, що його дії потенційно давали змогу третім особам ідентифікувати інформацію з обмеженим доступом. Через два дні він повторив правопорушення, знову розповідаючи комусь про дислокацію прикордонників та рух безпілотника.

Угода з прокурором пом'якшила вирок волинянину

Викривши волинянина, слідчі оголосили йому підозру. Згодом між обвинуваченим та прокурором було укладено угоду про визнання вини.

"Обставинами, що пом’якшують покарання, стали активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття, відсутність попередніх судимостей та тяжких наслідків внаслідок його дій", – зазначають у повідомленні.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.114-2 КК України. Йому призначили позбавлення волі на п’ять років, але вирок замінили дворічним іспитовим строком. Також волинянин заплатить 13 тисяч гривень за проведені експертизи.