У суботу, 3 серпня, біля приміщення Ковельського районного ТЦК та СП відбулася акція протесту.

Про це повідомив Волинський обласний ТЦК та СП.

У волинських фейсбук-групах писали про мітинги у Ковелі біля приміщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Мітингувальники вимагали у військових відпустити кількох чоловіків. Як розповіла Суспільному речниця Нацполіції області Ольга Бузулук, на місці працювали декілька нарядів поліції та слідчо-оперативна група..

"У поліції з’ясовують обставини цієї події та встановлюють учасників. Відомості за цим фактом зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Після з’ясування всіх деталей прийматимуться подальші процесуальні рішення", – зазначила вона.

Військові підтвердили, що напередодні до Ковельського районного ТЦК після перевірки військово-облікових даних доставили трьох чоловіків. На них наклали адміністративні стягнення і направили на проходження військово-лікарської комісії.

"Що ж відбулось насправді? Та наче, з першого погляду нічого дивного – звичайна процедура перевірки військово-облікових даних громадян України. Через відсутність військово-облікових документів у трьох чоловіків, їх запрошено до Ковельського РТЦК та СП для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності тощо", – йдеться у дописі.

Військові наголошують, що заклики до бунту, що розповсюдились соціальними мережами, були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях.

"Конфлікт підтримувався та спрямовувався у "необхідному руслі" російськими спецслужбами", – зазначили в Оперативному командуванні "Захід".

Військові додали, що ситуація в Ковелі матиме правові наслідки для тих, хто підбурював громадян до протиправних дій та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь.