Лучанин заплатить штраф за керування авто у нетверезому стані та спробу дати хабаря патрульним.

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на вирок Луцького міськрайонного суду.

Вдень 6 травня патрульні зупинили у Луцьку водія Валерія Х. з ознаками сп’яніння. Перебуваючи у службовому авто патрульних, чоловік дав капітану 500 гривень, аби на нього не складали протокол за порушення. Після того, як правоохоронець відмовився від грошей, водій погодився пройти тест на приладі «Драгер» на вміст алкоголю. Результат тесту показав, що останній перебував у стані алкогольного сп’яніння – 2,26 проміле, що в 11,3 раза перевищує допустиму дозу.

Після цього Валерій Х. підійшов до службового авто та знову поклав 500 гривень на капот. А потім, незважаючи на попередження патрульних про кримінальну відповідальність за дачу хабаря, поклав ще 500 гривень у папку правоохоронців. Загалом чоловік надав патрульним 1500 гривень неправомірної вигоди.

Поліцейські на місце викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала цей факт. Гроші вилучили.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю та підтвердив усі обставини інциденту. Як додав, у вчиненому кається та просить суд суворо його не карати.

Відтак суд визнав чоловіка винним і оштрафував його на 17 тисяч гривень. А 1500 гривень хабаря було конфісковано в дохід держави.

Головне фото: dif.org.