Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко провів чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Про це Юрій Погуляйко повідомив на своїй фейсбук-сторінці. 

Разом із першим заступником голови ОДА Сергієм Мовенком, членами робочої групи проаналізували стан проведення публічних закупівель громадами області в I півріччі 2024 року для забезпечення та підтримки сил оборони. Доповіли – керівники районів. 

У I півріччі 2024 року територіальними громадами Камінь-Каширського району було виділено та закуплено товарів і послуг для підтримки наших військових на 15 млн 350 тис. грн.

Найбільші суми, по 4 млн грн, виділили Камінь-Каширська, Маневицька та Прилісненська громади. Решта – по 1 млн грн. 

15 громад Луцького району на підтримку армії в I півріччі цього року спрямували понад 264 млн грн. Найбільше коштів виділила Луцька міська територіальна громада - понад 229 млн грн. Боратинська громада – 19 млн 967 тис. грн. Підгайцівська громада – 8 млн 896 тис. грн. 

Луцькою районною військовою адміністрацією здійснено закупівлі для сил оборони на суму понад 3 млн грн. 

У Володимирському районі на потреби Збройних сил України спрямовано понад 22 млн грн. Зокрема, Володимирською міською радою проведено 10 закупівель на суму 12 млн грн. Нововолинська міська рада виділила 5 млн 600 тис. грн. Павлівська громада – проведено 10 закупівель на суму понад 1 млн грн.  

Також Володимирська міська рада здійснила процедури закупівлі на суму 920 тис. грн для здійснення поточного ремонту доріг, ліквідації ямковості біля військових частин. 

У Ковельському районі було проведено закупівлі на суму 42 млн 256 тис. грн. З них левова частка коштів виділена Ковельською міською радою, понад 26 млн 397 тис. грн. 

Завдання робочої групи «Прозорість та підзвітність» залишаються незмінними – прозоре використання коштів, як обласного, так і місцевих бюджетів, без зловживань та тіньових схем. Допомога нашим військовим - у пріоритеті.