Детективи ТУ БЕБ Волині завершили розслідування щодо лучанина, який організував підпільний цех з виготовлення побутової хімії.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Встановлено, що підозрюваний облаштував нелегальне виробництво у гаражному приміщенні на території Луцького району. Він розфасовував продукцію у тару з маркуванням відомих торговельних марок, права інтелектуальної власності на які належать іноземним компаніям. Під виглядом оригіналу підроблені засоби для прання реалізовувалися по всій Україні.

Під час обшуків у складському приміщенні співробітники БЕБ виявили та вилучили близько 17 тонн готової продукції, обладнання та сировину для виготовлення пральних засобів, а також пакувальну тару і етикетки відомих торгових марок.

Орієнтовні збитки, завдані правовласникам торгових марок, складають 2,3 млн грн.

Чоловіку повідомлено про підозру за частинами 1 та 3 статті 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі). Справу скеровано до суду.

Оперативний супровід здійснювали співробітники Управління детективів із стратегічного захисту економіки, а процесуальне керівництво здійснюють прокурори Волинської обласної прокуратури.