Волинська митниця передала конфісковані цінності до Національного музею Голодомору та ще трьох музеїв України.

Про це повідомила Волинська митниця на своїй сторінці.

"Волинська митниця завершила процес переходу у власність держави культурних цінностей, які були вилучені у порушників митного законодавства у 2021-2023 роках", – йдеться у повідомленні.

За рішенням експертної комісії Міністерства культури та інформаційної політики України, камінний годинник невідомого автора Західної Європи, безоплатно передали на постійне зберігання в музей мистецтв Кіровоградської області. 

У Меморіальний комплекс Національного музею історії України у Другій світовій війні поїхали пряжки та ремені Німецької армії, а також Австро-Угорської та Російської імперій з початку ХХ- го ст.

Фонд Херсонського обласного краєзнавчого музею поповнено підбіркою почесних знаків німецької матері в бронзі, сріблі та золоті.

Національний музей Голодомору - геноциду отримав радянські срібні монети зразка 1922 року, а також двобічну іконку-медальйон з Дівою Марією на руках, яка тримає Ісуса Христа.

"Експертна вартість цих конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави та переданих для постійного зберігання в державній частині музейних фондів, становить майже 40 тисяч гривень", – додають у Волинській митниці.