Лучан запрошують на урбаністичні лекції і воркшоп, що відбудуться 18 вересня у сквері біля скульптури «Зерно» (вул. Кривий Вал, 33).

Спікерами стануть — Алескандр ДеХоог та Хендрік Блум, бельгійські архітектори проєктувального бюро ORG, що працюють зі стратегіями та планами для міст, з просторовими рішеннями і міським розвитком.

Вони поділяться власним досвідом та розглянуть, як Луцьк може розвиватись у сфері урбаністики, поділяться думками щодо того, якими можуть бути основні принципи розвитку і відбудови міст в Україні.

Мета заходу — разом із партнерами-урбаністами дослідити та запропонувати ключові майбутні проєкти для розвитку міста в рамках проєкту Urban Vision Lutsk.

Після лекції відбудеться воркшоп «Які проєкти можуть змінити Луцьк?», який проведе команда Urban Reform.

Крім того, організатори облаштують виставку концепцій для публічних просторів Луцька.

Гості з Бельгії: хто вони?

Александр ДеХоог — співзасновник ORG, раніше був професором та директором Центру прогресивної урбаністики Левенталя в Массачусетському технологічному інституті (МІТ). Має докторський ступінь Інституту Берлаге та магістерські ступені Гарварду та Левенського католицького університету. Спеціалізується на багатофункціональних інфраструктурних проєктах із фокусом на стійкість та інновації.

Хендрік Блум — архітектор і урбаніст компанії ORG, випускник Академії Святого Лукаса в Генті та магістр зі сталого розвитку Брюссельського вільного університету. Має досвід роботи у роттердамській фірмі Barcode Architects, де керував масштабними проєктами міського розвитку.

Програма заходу:

17:00-17:15 — Презентація проєкту Urban Vision Lutsk від платформи «Алгоритм дій».

17:15-17:45 — Лекція Хендріка Блума на тему: «Як може розвиватися Луцьк».

Архітектор розповість про можливі драйвери урбаністичного розвитку міста.

17:45-18:30 — Лекція Александра ДеХоога на тему: «Міське планування як шлях до залучення, прогресу та безпеки».

Архітектор поділиться досвідом розвитку та відбудови міст з акцентом на сучасні виклики.

19:00-20:00 — Воркшоп «Які проєкти можуть змінити Луцьк?».

У співдії з громадою команда Urban Reform розглядатиме ідеї, що можуть дати новий поштовх для розвитку міста та активізувати економічне та культурне життя Луцька. Урбаністам і архітекторам важливо почути думку лучан щодо пріоритетних проєктів у різних сферах бізнесу, культури, житла, критичної інфраструктури, освіти, спорту, дозвілля та відпочинку тощо.

Вхід — вільний, на воркшоп необхідна попередня реєстрація — за посиланням.

Подія організована у рамках проєкту Urban Vision Lutsk — першого комплексного урбаністичного дослідження Луцька. Організатори: платформа «Алгоритм дій» (Луцьк), ГО «Urban Reform» (Харків) та ORG (Брюссель).

Соцмережі проєкту, щоб не пропускати важливих урбаністичних подій у Луцьку:

Instagram

Facebook

Сайт

Для уточнення деталей:

+38 050 130 47 09 — Ірина Новосад, комунікаційниця проєкту Urban Vision Lutsk платформи «Алгоритм дій»

[email protected]