Олег Миненко, начальник чергової зміни 24-го пожежно-рятувального поста в Старовойтовому Ковельського району, продемонстрував відвагу і професіоналізм під час відрядження в Донецьку область, де протягом 45 днів працював над ліквідацією наслідків ворожих обстрілів.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка ДСНС Волині.

За словами Олега, участь у відрядженні була надзвичайно важливою:

«Керівник підрозділу повідомив особовий склад, що потрібні добровольці для допомоги у Лиманській громаді. Я вирішив, що готовий взяти участь у цій важливій місії».

Він додав, що працювати в таких умовах було дуже важко: спека, ворожі обстріли та заміновані території. Однак, найбільше вразила дружня атмосфера серед колег-рятувальників:

«Мене вразило, що колеги-рятувальники, які зустріли нас у Лимані, були настільки дружніми, що здавалося, ми працюємо разом вже багато років. Вони справжні професіонали, у них було чому навчатись».

Олег відзначає, що команда стала йому другою родиною:

«Наше відділення «Дружба» стало нашою другою сімʼєю. Ми допомагали один одному і згуртовано працювали над усіма завданнями. За час перебування ми ліквідували наслідки близько 35 подій».

Він також підкреслює, що цей досвід дав йому мотивацію для покращення своїх професійних і моральних навичок.

«Бути готовим потрібно постійно, як морально, так і фізично. Важливо не боятися швидко приймати рішення, адже від цього залежать людські життя», — говорить Олег.

Активний спортсмен, який у 2020 році здобув перший дорослий розряд з пожежно-прикладного спорту, Олег зазначає, що спорт допомагає йому оперативно виконувати службові завдання. Свою службу в ДСНС він розпочав у 2017 році під час навчання у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та відтоді намагається бути прикладом для своїх колег-рятувальників.