З нагоди Дня міста, сььгодні, 15, вересня, у Луцьку відбуваються 10-ті, ювілейні, наукові пікніки.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Починаючи з 2015-го року, їх проводять щорічно і за спостереженнями науковців, кількість винаходів та можливостей постійно збільшується.

Цьогоріч, як і завжди, на Театральному майдані зібрались любителі науки, програмування та різноманітні дослідники. Свої винаходи для присутніх продемонстрували студенти та викладачі луцьких вишів, вихованці Волинської обласної Малої академії наук, Луцького міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Музею науки, техніки та промислового дизайну, працівники Головного управління ДСНС України у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, а також десятки інших наукових центрів та громадських організацій.

Учасники наукових пікніків відкрили можливості кожному побачити сотні цікавих експериментів та розробок, зокрема: саморобних роботів та безпілотників, різноманітні досліди з фізики, хімії, біології. Також діє алея безпеки, завдяки якій люди більше дізнаються про надання першої медичної допомоги, військову підготовку та цивільну безпеку.

Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, яка завітала на наукові пікніки, привітала лучан та мешканців нашої громади з Днем міста.

Після промови Ірина Чебелюк вручила учасникам наукових пікніків подяк.

Фото: lutskrada.gov.