На сайті Президента України опублікована петиція про присвоєння державної нагороди молодшому лейтенанту Артему Оласюку, який загинув у бою під Вугледаром, захищаючи Україну.

Про волинянина та його бойовий шлях пише видання «Нове життя» – новини Любешівщини. 

Артем 29 червня 2022 року пішов добровільно боронити цілісність нашої держави. Після проходження навчання в Яворівському навчальному центрі та у Великобританії був направлений у 72-гу бригаду. 11 серпня 2022 року призначений на посаду навідника 7 -ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону. 24 серпня 2022 року отримав вогнепальне осколкове поранення лівого плеча. Після лікування повернувся до свого підрозділу. За сумлінну службу нагороджений нагрудним знаком «Україна або смерть», медаллю «Ветеран війни».

Відданий Військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, у бою за Україну, її свободу та територіальну цілісність, загинув 30 травня 2024 року в результаті застосування противником БпЛА-камікадзе по позиції підрозділу у Вугледарі Донецької обл.

«Артем із честю і гідністю виконав обов’язок патріота України щодо захисту своєї держави. До останньої миті свого життя залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Ми всі ним пишаємось, на жаль, йому назавжди 22. Родина втратила сина і брата, Україна – мужнього Героя і патріота, який віддав за її перемогу та територіальну цілісність найцінніше – своє життя», – йдеться у тексті петиції.

Підтримати її можуть всі, перейшовши за посиланням – http://surl.li/csidih.