Поліцейські встановили, що налагодив незаконний наркобізнес 42-річний ковельчанин. Він вирощував на своїх ділянках коноплі, виготовляв особливо небезпечний засіб канабіс та реалізовував його місцевим. Сприятливі місця з штучним мікрокліматом для вирощування конопель облаштував навіть у будинку.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Волинській області. 

Нині фігурант затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Йому оголошена підозра за двома статтями Кримінального Кодексу – 310 та 307: йдеться про посів конопель та незаконне виробництво й збут наркотичних засобів. 

Заходи з викриття зловмисника реалізували оперативники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП спільно з працівниками Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, слідчими слідчого управління ГУНП, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

16 вересня за місцем проживання, на присадибних ділянках та в транспортних засобах зловмисника поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили понад 3 кілограми канабісу, понад 700 рослин конопель, електронні ваги та інші речові докази.

Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» - близько мільйона гривень. Щомісячний прибуток зловмисника, який наживався на наркозалежних, - становив близько 100 тисяч гривень.

Нині його протиправну діяльність поліцейські припинили. Фігурант перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Далі йому оберуть запобіжний захід – тримання під вартою.