Волинянка керувала автомобілем напідпитку і запропонувала патрульним 50 євро, аби уникнути відповідальності. Суд визнав її винною та оштрафував на 34 тисячі гривень.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Шацького районного суду.

Інцидент стався 9 червня 2024 року на Шаччині. Тетяна Я. керувала автомобілем Volkswagen Touareg у стані алкогольного сп'яніння. Після зупинки працівники поліції запропонували їй пройти тест на приладі «Драгер». Результат огляду показав 1,41 проміле алкоголю в крові.

Аби уникнути відповідальності, жінка запропонувала правоохоронцям неправомірну вигоду. Вона дала працівникам поліції 50 євро, поклавши гроші на панель у службовому автомобілі. Поліцейські відмовилися від коштів, тому жінка наразилася на кримінальну відповідальність.

Суд кваліфікував її дії за ч. 1 ст. 369 КК України, тобто як надання службовій особі неправомірної вигоди. Обвинувачена визнала вину та уклала відповідну угоду з прокурором. Відомо, що жінка раніше не була судима, працює, має двох неповнолітніх дітей.

Суд визнав Тетяну Я. винною і призначив їй 34 тисячі гривень штрафу. Також вона заплатить понад дві тисячі за експертизи, а 50 євро конфіскували на користь держави.