Багаторічна очільниця регіонального осередку профспілки працівників соцзахисту Галина Микитюк заявила про складання своїх повноважень. Відтак, більшістю голосів делегати конференції обрали нову керівницю - начальницю управління соціальної та ветеранської політики виконавчого комітету Ковельської міської ради Софію Сагаль, яка працюватиме на цій посаді на громадських засадах.

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

Заступницею профспілкової організації обрано директорку Луцького геріатричного пансіонату Аллу Гнатюк. 

Участь у роботі V-ї звітно-виборної конференції Волинської організації профспілки працівників соціальної сфери України взяв також і заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт. 

Новообрана очільниця профспілкової організації Софія Сагаль подякувала колегам за довіру.

«Я сподіваюся на підтримку усіх вас і профільного департаменту ОВА. Сьогодні ми говоримо про ментальне здоров’я, про соціально-психологічне розвантаження, попередження професійного вигорання, а профспілка і є цим інструментом, ми намагаємося підтримати працівників цієї непростої професії», - зауважила вона. 

Заступник голови облради Григорій Пустовіт висловив вдячність багаторічній профспілковій лідерці галузі Галині Микитюк.

«Спасибі за вашу невтомну працю та неймовірну енергію. Ви мудрий керівник, авторитетний лідер, який зумів повести за собою майже півтори тисячі людей, а це варте поваги. Знати проблеми колег і вміти вирішувати їх - це про ваш стиль роботи. Дякую вам за працю, чуйність і неймовірну харизму», - наголосив він.

Галина Микитюк також прозвітувала про роботу обласної ради профспілки за період її головування з 2019 до 2024 року: «Ключовими у діяльності обласної профспілки були і залишаються питання оплати праці та підвищення соціальних гарантій працівників. Працювати в цій сфері може далеко не кожен, ця професія потребує високої кваліфікації, а ще неабиякого терпіння та витримки, здатності співчувати та вболівати, брати відповідальність за долю іншої людини. На жаль отримуючи мізерну заробітну плату, співробітники галузі й самі часто потребують захисту і допомоги».

Вона також подякувала членам профспілки за активну громадянську позицію і заклала й надалі продовжувати волонтерську місію, активно допомагати військовим підрозділам та підтримувати потерпілих членів профспілки та їхні сім’ї.   

Григорій Пустовіт також від імені голови та депутатського корпусу Волиньради звернувся до працівників галузі соціального захисту:

«У цей непростий час ви теж армія - милосердя, носії добра, чуйності уваги і підтримки. Саме ваші слова і дії дають можливість людям відчути, що вони не самотні в цьому світі чи складних життєвих обставинах. А надто в теперішніх, коли війна вбиває, фізично і психологічно калічить. Ці люди потребують і дедалі більше потребуватимуть вашої фаховості та допомоги», - підкреслив він.