Ковельські рятувальники тепер мають двома нові спецавтомобілі. Висотну пожежну автодрабину Iveco-Magirus M32L-AS та пожежну автоцистерну АЦ-7-50 на шасі DAEWOO Maximus.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Волинській області. 

Автодрабина Magirus – унікальний, інноваційний агрегат. Драбина має довжину 32 метри, що забезпечує можливість евакуації людей і гасіння пожеж на висоті 9-10 поверхів. Дублюючий пост керування у люльці дозволяє рятувальнику з точністю до сантиметрів підводити люльку до потрібного місця у горизонтальній і вертикальній площині. Вантажопідйомність люльки становить 400 кг, що дає змогу піднятися двом рятувальникам й евакуювати двох людей. Окрім того, під час пожежі водій-оператор може підводити стрілу драбини вогню без людей і через лафетний ствол гасити пожежу.

Автоцистерна пожежна АЦ-7-50 на шасі DAEWOO Maximus – призначена для оперативної доставки до місця пожежі 7-ми осіб особового складу, запасу вогнегасних засобів, пожежно-технічного оснащення та аварійно-рятувального обладнання для гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт в міських умовах. Автомобіль обладнаний відцентрованим пожежним насосом з вакуумною системою забору води, цистерною ємністю 7000 л.

Завдяки отриманим автомобілям можливості оперативного реагування на надзвичайні ситуації усіх типів у місті Ковель значно зросте.