Безпілотники роблять відповідно до потреб військових: апарати мають кріплення для навантаження та літають впродовж 25 хвилин

Про це пише Суспільне.

Зазначається, що 17-річна Софія Руднєва з Сєвєродонецька та 17-річний Юліан Головчук із Луцька збирають на Волині дрони, які можуть нести 3 кілограми вибухового заряду.

Перший дрон, створений Софією та Юліаном, поїхав на Покровський напрямок, наступні чотири також відправили на Донеччину. Квадрокоптери, над якими студенти працюють зараз, будуть для воїнів Луганського прикордонного загону.

Софія Руднєва з Сєвєродонецька переїхала до Луцька на початку повномасштабного вторгнення. Окрім самого дрона, дівчина також розробила інструкцію для його виготовлення, якою послуговуються і тепер. Зараз Софія створює квадрокоптер — дрон із чотирма двигунами — разом із лучанином Юліаном Головчуком. 

Студенти розповідають, що для роботи над дронами треба мати паяльник, викрутку з різними насадками та інші засоби.

Безпілотники роблять відповідно до потреб військових — пристрій повинен мати кріплення для навантаження до 3 кілограмів та літати впродовж 25 хвилин.

Випробували дрони в польоті інструктори навчально-рекрутингового центру Volyn Falcons.

Інструктор з FPV-пілотування Олег Пономаренко зазначив, що дав підліткам декілька порад щодо вдосконалення технічних спроможностей безпілотників. За його словами, маленький дрон, вартість якого до 25 тисяч гривень, може знищувати техніку, яка коштує мільйони гривень.