Лучанин Олександр із позивним «Баптист» добровільно приєднався до лав ЗСУ в березні 2022 року, ставши механіком-водієм танка у танковому батальйоні 100 омбр. Хоча за віком не підлягав мобілізації, він свідомо обрав шлях захисника.

Про воїна йдеться на фейсбуці 100 омбр.

Свій позивний Сашко одержав ще під час проходження курсу молодого бійця – і конфесійна приналежність, як виявляється, тут ні до чого:

«Я тоді був заступником командира взводу, мав чимало організаційних обов’язків і постійно відмовлявся грати з хлопцями в карти. Тож вони жартома прозвали мене «Баптистом», – усміхаючись, розповідає танкіст.

На рідній Волині на свого воїна чекають з Перемогою батьки Валерій Володимирович і Світлана Іванівна, а також кохана дружина Анастасія – пара побралася цьогоріч 3 травня, хоча познайомилися молодята ще до широкомасштабного вторгнення.

«Я з дитинства марив танками – «кайфую» від них і зараз. Так, кожен виїзд на бойове завдання – це неабиякий ризик. Але ж яке то задоволення – розносити вщент ворожі цілі і тим самим наближати нашу Перемогу! Не маю жодного сумніву в тому, що Україна здолає оскаженілого ворога. У нас хороше командування, у нас класний ротний Дмитро Вікторович, зрештою – поруч зі мною чудові побратими, яким я довіряю як самому собі. Тож тільки Україна і тільки Перемога – інакше просто не може бути! – впевнено каже лучанин-танкіст на псевдо «Баптист».