Жителю Іваничівщини, який понад пів року знущався над дружиною, присудили більше року пробаційного нагляду. Крім того, чоловік завдавав шкоди неповнолітній дочці та домашнім тваринам.

З осені 2023 до квітня 2024 року він систематично бив і погрожував дружині, примушуючи її до звільнення з роботи, що спричинило серйозні страждання та погіршення якості її життя, - пише БУГ з посиланням на вирок Іваничівського районного суду від 9-го вересня.

Раніше чоловіка вже двічі притягували до адміністративної відповідальності. Проте висновків не зробив, а тому поліція знову відкрила кримінальну справу.

В одному з випадків, що стався у жовтні 2023 року, дебошир кинув у дружину яблуком та ображав. Після цього шантажував тим, що за непослух спричинить шкоду їй та її домашнім котам. Згодом викинув тварин на вулицю.

У лютому 2024 року у присутності неповнолітньої доньки кривдник розбудив матір, бо не міг знайти алкоголь. Водночас словесно ображав жінку, знову погрожував розправою.

Також був прецедент, де дружині дісталося у ванній, коли та з донькою ховалася від тирана. Він душив жінку та вдарив дитину, яка за неї заступилася. А ще дебошир постійно ревнував та влаштовував сварки у присутності інших людей.

У травні 2024 року суд призначив чоловіку обмежувальний припис, згідно з яким йому три місяці заборонялося підходити до дружини не менш як на сто метрів. Але цього він не дотримався – зайшов додому, знову побив матір та доньку й погрожував їх задушити.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ст.126-1 КК України (систематичне вчинення психологічного, економічного та фізичного насильства) та за ст. 390-1 КК України (умисне невиконання обмежувальних приписів).

Про чоловіка відомо, що він є уродженцем Вологодської області росії, але має громадянство України, особа з інвалідністю другої групи.

Потерпіла підтвердила, що обвинувачений вибачився за скоєне, жодних претензій до нього не мала. Між нею та обвинуваченим укладена угода про примирення, яку затвердив суд.

Врешті дебошира визнали винним та призначили один рік і один місяць пробаційного нагляду. Також його зобов’язали пройти тримісячну програму для кривдників.