25 вересня в річницю загибелі молодшого сержанта та військового медика Георгія Семенюка, який віддав життя за свободу України, у селі Старий Порицьк відкрили меморіальну дошку на фасаді гімназії – філії Павлівського ліцею.

Вшанувати пам’ять захисника прийшли керівництво громади, родина Георгія, друзі, односельчани, учні та вчителі.

Скорботні заходи розпочалися на місцевому кладовищі, де спочиває вічно молодий герой. Після цього присутні попрямували до місцевої школи, де освячення та відкриття дошки провів митрофорний протоієрей, Благочинний Володимир-Волинської Єпархії, настоятель Свято-Покровського храму селища Іваничі отець Андрій Мельничук разом зі священнослужителями громади. Почесне право відкрити меморіальну дошку надали родині загиблого захисника. 

Слова співчуття родині героя висловив сільський голова Андрій Сапожник. До пам’ятного слова долучилась перша вчителька Георгія Леся Мазурчук.

Під час церемонії виступила голова громадської організації «Герої не вмирають» Софія Дармофал. Учні навчального закладу, Віктор й Світлана Мозоли та Вікторія Чернета, подарували присутнім музичні композиції. Ведучі заходу, педагоги гімназії Таїсія Вишняк та Марина Кришталик, провели церемонію з теплом і шаною.

На фейсбук-сторінці Павлівської громади також опублікували спогади про Георгія.

«Попереду на нього чекало ще так багато радісних турбот, але занадто рано скінчилась його історія життя», — зазначають односельчани.

Минулого року, 25 вересня, всі рідні та близькі востаннє зустріли свого Захисника, схиляючи голови перед його подвигом. Георгій народився 5 жовтня 1992 року в мальовничому селі Старий Порицьк. Виріс у багатодітній сім’ї, він навчився цінувати життя, дружбу та любов. Після закінчення школи, усвідомлюючи своє покликання, Георгій вирішив захищати державу. 

Під час важких часів війни він, будучи військовим медиком, бачив жахіття, що приніс ворог. Під час атаки ворожих дронів він зазнав важкого поранення, але до останнього подиху боровся за життя.

«Зараз він продовжує бути нашим захисником у лавах небесного легіону. Пам’ятаємо і цінуємо Твій внесок в наше майбутнє. Вічна та світла пам’ять нашому Герою!» — пишуть земляки.

По завершенню церемонії присутні з неприхованим сумом поклали квіти до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам’яті Героя-Захисника, якому ми зобов'язані життям та спокоєм.