Будинок на проспекті Відродження в Луцьку, пошкоджений внаслідок ворожої атаки 26 серпня, буде відновлено завдяки допомозі міжнародної благодійної організації Global Empowerment Mission.

Про це повідомили у Волинській обласній військовій адміністрації.

Операційний директор фонду «GEM» в Україні Андрій Негрич, керівник напрямку підтримки ВПО Роман Косило та керівництво області вже відвідали постраждалий будинок.

"Засвідчили масштаби руйнувань та обсяг робіт з відновлення. Фахівці фонду вже проводять заміри та оцінюють масштаб робіт, аби в найближчому часі розпочинати встановлення вікон", – розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

За його словами, важливою умовою роботи «GEM» є співпраця з українськими виробниками. Все необхідне обладнання, техніку і працівників компанія закуповує та винаймає на місцях.

"Все, що ми надаємо, ми закуповуємо в Україні, щоб не впливати на економіку держави імпортом. Таким чином покупець, додана вартість, податки та робочі місця залишаються в країні", – наголосив операційний директор фонду "GEM" в Україні Андрій Негрич.

Таку ж допомогу організація надає й іншим містам України, зокрема зараз працюють із Полтавою, Сумами, Львовом та іншими.

Нагадаємо, у понеділок вранці, 26 серпня, рф здійснила масовану атаку по Україні. Вибухи лунали, зокрема, на Волині. У Луцьку було пошкоджено два будинки та обʼєкт інфраструктури, загинула людина, ще 5 цивільних отримали травми.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук повідомив, що на ліквідацію наслідків удару виділять 14 млн грн.