Брати Юрій та Володимир Томащуки з Бихівки: старший Юрій має бойовий досвід з часів АТО, а молодший Володимир вперше одягнув військовий однострій минулого року, ставши на захист України від російської агресії.

Про братів розповідає видання «Нове життя» – новини Любешівщини.

Юрій на захист України став у часи АТО. Фактично відразу, як росія посунула спочатку в Крим, а тоді – на схід. Понад рік був на фронтових дорогах бихівчанин, воював за територіальну цілісність нашої держави.

У перші дні повномасштабної війни – чоловік знову був у військкоматі. Його призвали одним із перших. Так бихівчанин потрапив у 128 окрему гірсько-штурмову бригаду. Воює вже два з половиною роки. На Запорізькому напрямку не пускає рашистських загарбників просуватися українськими територіями. 

Юрій Томащук

А ось наймолодший у родині Томащуків Володимир строкову службу не проходив. Але в травні 2023 року його теж покликав обов’язок захищати Україну. Тож попрощався з рідними сестричками, з дружиною та маленькою донечкою і теж вирушив у військо. Потрапив у 77 окрему аеромобільну бригаду.

Проходив навчання за кордоном, здобуваючи навички роботи на потужній техніці. А коли повернувся в Україну, відправився у найгарячіші фронтові точки. На Харківському напрямку воює Володимир. Щоправда, кілька місяців тому отримав травму, проходив тривалу реабілітацію. Але вже буквально днями знову повернувся у стрій.  

Володимир Томащук

Саме тоді, коли молодший брат був в одному зі шпиталів, йому й вдалося побачитися зі старшим. Юрій навмисне бодай на день навідався до Володі. Так зустрілися на кілька годинок двоє братів, розділених війною. А потім їх знов розлучили фронтові дороги.

На різних напрямках воюють бихівчани Томащуки. Удома ж їх чекають найрідніші люди, молячи Бога, аби повернув їхніх захисників живими та неушкодженими з такою омріяною всіма перемогою.