Для безробітних, які перебувають на обліку Старовижівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості, провели захід, де розповіли про всі секрети створення «розумних» грядок на власному обійсті.

Захід провели 7 жовтня у рамках проєкту «Територія майстерності». Про це повідомили на сторінці районної філії у фейсбуці.

«Розумна» грядка – це грамотний підхід до процесу вирощування городніх культур. Такий метод агротехніки об’єднує воєдино принципи органічного землеробства і можливість надати своїй ділянці естетично привабливий вигляд.

Відмінний урожай залежатиме від правильно виконаних дій. Зокрема, важливо вибрати ділянку землі на городі, яка буде добре освітлюватися. Приблизний розмір для майбутньої грядки, як правило, − це 1,5 на 3 метри. Траншею копають глибиною 40 сантиметрів. Поперек неї укладають достатньо грубі матеріали: гілки, дерев’яну стружку, засохлу кору. Поверх товстих гілок − дерновину, потім гілки від обрізаних кущів малини, смородини, все це присипають землею.

Траншею обкантовують дерев’яним коробом, насипають шар сухого листя, а вже зверху родючий шар землі не менше 18-20 сантиметрів.

Учасники заходу дізналися, що такі грядки найкраще робити восени.

Витративши зовсім небагато часу, у підсумку можна отримати гарний результат – високий урожай екологічно чистих овочів і не тільки на невеликій ділянці землі.