Середня ціна продажу землі по Волинській області складає 27 тисяч гривень за один гектар.

Про це під час брифінгу "100 днів ринку землі" повідомив начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко.

«Це середня ціна, ми знаємо, що є по області вже, мабуть, і за 30 тисяч і більше. Звичайно, що ми не можемо рівнятися із Київською областю, Вінницькою, Хмельницькою чи то Тернопільською. Наша земля має свою ціну, але ми розуміємо, що навколо центрів обласних і міст земля значно дорожча. Тому це визначають і продавець і покупець – ціна встановлюється двома особами, але вона зростає, і вона різна. Якщо є 30 і 40 тисяч гривень за гектар, то це нормально. Це добре, що є ціна, яка відповідає реальності. Звичайно, переважно право купувати землю залишається сьогодні за орендарями. Якщо власник захоче продати за більшу ціну – це також його право», – зазначив Горбенко.

Варто зауважити, що згідно зі статистикою органів юстиції, найбільше договорів купівлі-продажу землі зафіксовано у Луцькому районі – 466. На другому місці – Ковельський район (140 договорів), на третьому – Володимир-Волинський (53) і на четвертому – Камінь-Каширський (8).

Повна версія брифінгу: