За вбивство через необережність чоловік, який проходить строкову службу у військовій частині Володимира, проведе чотири роки у тюрмі.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, повідомляють ІА «Волинські Новини».

Як зазначають, трагедія сталася у квітні 2019-го року в селі Забороль Луцького району.

Як стало відомого із матеріалів справи, військовий під час суперечки зі знайомим двічі вдарив його в обличчя. Від удару чоловік впав та вдарився головою об асфальт.

Згідно висновку судово-медичної експертизи, у постраждалого була закрита черепно-мозкова травми та забій головного мозку із множинними крововиливами. Через декілька днів чоловік помер у лікарні.

Під час досудового розслідування вдалося з’ясувати, що того дня загиблий прийшов до знайомого, аби забрати свій ящик коньяку. Під час чаркування у гаражі виникла суперечка, тож односельця почали випроводжати додому.

Вже вийшовши за хвіртку, він почав ображати обвинуваченого, а той не стримався та двічі вдарив його. Чоловік впав, і від удару головою об асфальт втратив свідомість. Обвинувачений та його батько викликали швидку.

І хоча військовий заперечував свою вину, а його батько говорив, що це вдарив він, вину строковика вдалося довести зібраними доказами.

Суд призначив військовослужбовцю чотири роки позбавлення волі та зобов’язав відшкодувати 600 тисяч гривень матеріальної шкоди.