Служба безпеки України затримала трьох осіб, які в 2016 році здійснили серію нападів на філіали банківських установ та інкасаторські автомобілі в Запоріжжі і після цього п'ять років переховувались від слідства.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"СБУ провела спецоперацію, внаслідок якої затримали трьох осіб, які в 2016 році здійснили серію нападів на філіали банківських установ та інкасаторські автомобілі в Запоріжжі. Весь цей час вони переховувалися від слідства та здійснювали тяжкі злочини майнового характеру. Зокрема, заволодіння транспортними засобами та іншим майном. Наразі ці порушення розслідуються органами Нацполіції", - йдеться у повідомленні.

За отриманими даними СБУ, затримані зловмисники переховувалися на базі у Донецькій області. Цей об’єкт має особливу систему захисту та цілодобове відеоспостереження.

"Щоб забезпечити пересування зловмисників поза межами бази, вони використовували документи загиблих бійців та військовослужбовців, які звільнилися зі служби", - розповіли у відомстві.

За даними спецслужби, злочинне угруповання постійно мало при собі бойову вогнепальну зброю, ручні гранати та в будь-який момент було готове вчинити збройний опір правоохоронцям.

Загалом, за інформацією СБУ, злочинне угруповання складалося з семи осіб. Двоє із них загинули від отриманих поранень ще у 2016 році, коли чинили збройний опір правоохоронцям, а ще двоє – були затримані раніше та перебувають під запобіжним заходом.