Убивця лучанина Павла Попова 43-річний уродженець села Цегів Луцького (раніше – Горохівського) району Дмитро Зубаль сидітиме в тюрмі 15 років.

Волинський апеляційний суд скасував вирок Луцького міськрайонного суду від 10 жовтня 2019 року та призначив убивці максимальний термін – 15 років позбавлення волі, повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Нагадаємо, увечері 11 серпня 2017 року тричі до цього судимий чоловік та його 32-річний і 23-річний знайомі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на проїзній частині вулиці Карпенка-Карого у місті Луцьку почали бити перехожого, який зробив зауваження щодо їхньої поведінки.

Один із хуліганів – Дмитро Зубаль – ударив 24-річного Павла ножем, внаслідок отриманих травм хлопець стік кров’ю. Напередодні злощасного інциденту загиблий освідчився своїй коханій і подарував їй обручку. Це сталося у день народження дівчини. Пара встигла навіть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрати дату весілля.

Перед смертю Павло ще встиг упізнати Дмитра Зубаля, якого патрульні затримали неподалік місця бійки. Його співучасників – Олександра Гетьмана та Дмитра Косова – затримали вже наступного ранку. Двом супутникам убивці призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки. Проте Косову скасували відбування покарання у зв’язку з амністією. А Гетьман вже відсидів свій термін.

Вирок же Зубалю переглядався судами усіх інстанцій – і тепер він відбуватиме максимальне покарання за вчинений злочин.