Багатодітні родини та дитячі будинки сімейного типу можуть розраховувати на субсидії на сплату комунальних послуг до 10 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За словами заступника профільного міністерства Віталія Музиченка, розмір субсидій може скласти до 10 тисяч гривень у поточному опалювальному сезоні.

Посадовець нагадав, що призначення субсидій на комуналку відбувається в індивідуальному порядку і залежить від розміру доходу членів сімей і розміру плати за комунальні послуги.

"Зокрема, для багатодітних родин, дитячих будинків сімейного типу, які займають велику житлову площу, розмір субсидій в опалювальному сезоні 2021-2022 років буде складати до 10 тисяч гривень", - цитує прес-служба Віталія Музиченка.

В цілому по Україні середній розмір субсидії в неопалювальний період становить 300-350 гривень, а в опалювальний сезон - близько двох тисяч гривень. Однак, як попередив заступник очільника Мінсоцполітики, розмір субсидій може становити 3-5 тисяч гривень, залежно від умов споживання комунальних послуг та рівня тарифів.