З часу, коли температура повітря за вікном почала знижуватися і громадяни почали опалювати свої домівки, показник трагічних випадків у житловому секторі почав зростати.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Волинській області.

Так, минулої доби, 19 жовтня, на пожежах в Україні загинуло 9 людей, з них тільки четверо у столиці. Водночас травми різного ступеню важкості отримали ще 7 осіб, а 12-х вдалося врятувати. І це при доволі невеликій кількості займань у житловому секторі. Зокрема, в Україні виникло 96 пожеж у помешканнях громадян.

19 жовтня у Дарницькому районі столиці виникла пожежа в одній із квартир на третьому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку. Палала двокімнатна квартира з розповсюдженням полум’я на загальний коридор. Провівши оперативне розгортання, рятувальники приступили до евакуації людей та гасіння пожежі.

За допомогою автодрабини, з п'ятого поверху евакуювали двох дітей. Загалом евакуювали 7 чоловік, серед яких матір з маленькою дитиною. Однак під час гасіння, у загальному коридорі на третьому поверсі, було знайдено чоловіка без свідомості. Його винесли на свіже повітря та передали бригаді швидкої допомоги, проте врятувати життя постраждалому не вдалося. Як виявилося згодом зі слів дружини загиблого, чоловік дізнався про пожежу та кинувся рятувати своїх двох дітей. Проте дістатися до помешкання він так і не зміг. Цього ж дня в іншому районі Києва під час пожежі у квартирі будинку на вул. Семашка, загинуло двоє людей – чоловік та жінка.

У свою чергу, у Чернігівській області під час гасіння пожежі житлового будинку в с. Пархимів рятувальники виявили обгорілі рештки 57-річного господаря та його 61-річної співмешканки. Ймовірно, причиною трагедії послужила необережність загиблого чоловіка під час куріння.

А в Одесі внаслідок пожежі у багатоквартирному житловому будинку, по вулиці Велика Арнаутська,18 загинув чоловік. Водночас, у ході гасіння ланкою газодимозахисної служби з квартири на 3-му поверсі врятовані 2 особи.