Над територією України, зокрема, і Волині триває переміщення повітряних мас із підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки SO2, що виділяється при виверженні вулкану Кумбре-В'єха на острові Пальма (Канарський архіпелаг, Іспанія).

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Останніми днями вчені за допомогою супутникового моніторингу виявили переміщення територією Європи повітряних мас з підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки SO2 (який виділяється при вулканічних виверженнях). Ці повітряні маси вже досягли території України. Але, як зазначають вчені, хвилюватися все ж не варто. Адже перевищення концентрацій SO2 спостерігається не у приземному шарі атмосфери, а на значних висотах – 10-15 км.

Відповідно, на повітря, яким ми з вами дихаємо, це не впливає значним чином. У випадку випадання опадів – утворюється слабокислий дощ, який знову ж таки, за словами вчених, не становить суттєвої небезпеки для навколишнього середовища.

До того ж, синоптична ситуація в Україні зараз є динамічною - повітряні маси доволі швидко переміщуватимуться територією нашої країни найближчими днями. І за прогнозами, протягом наступної доби маса повітря, що містить перевищені концентрації SO2, вже практично повністю покине територію України, відходячи у східному напрямку.