Луцький журналіст Андрій Гнатюк зняв відео у реанімації ковідного госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні, що в Боголюбах.

Коментуючи сюжет, речник клініки розповідає:

«Я не прихильник таких відео, щоби хайпувати. Але після почутого від молоді: «Умирают! Ну и пусть умирают!», розумієш: а вони ж такі не одні. Іноді жорсткіша картинка потрібна як холодний душ, щоби добре струсонути свідомість тих, хто не розуміє, що ковід – то не жарт. Бо коронавірус оголосив людству справжню війну, і хто її виграє, залежить від Бога, від нас і нашої віри. І ніхто не знає, де його лінія розмежування й чи вдасться не наблизитися до неї. А якщо ж таки доведеться, то чи вдасться повернутися на рідну сторону. Бо для інших переступ стає фатальним. І все ж – людям потрібна віра. Тому всі сюжети про ковід будував так, щоби люди не втрачали віри в себе, в лікарів, у Бога. Часто згадую ту першу пацієнтку ковідного шпиталю, 82-річну пані Марію, яку після важкого перебігу вдалося поставити на ноги й виписати. І без віри її та лікарів тут, очевидно, не обійшлося. Лікарі готові рятувати і врятовувати, але ми мусимо їм самим допомогти. І отже, насамперед зрозуміти, що заходи безпеки вкрай необхідні».

Згодом Андрій Гнаюк поінформував:

«Станом на зараз (24 жовтня – ред.): у Боголюбах 184 пацієнтів, 10 – у реанімації. За добу померли 3 людини, використано 5,5 тонни кисню. Залишилося 15 тонн. Заправку кисневих бочок перенесли з середи на вівторок. Останнє заповнення було вчора. Таке швидке використання кисню свідчить, наскільки важкі хворі в стаціонарі».