У ніч на 22 жовтня директор луцької школи №10 Олег Михальчук із мисливської рушниці застрелив сусідського пса. 

Нагадаємо, що про інцидент телеканалу ГІТ розповіли власники тварини.  Аби розібратися у ситуації сповна спецкор Денис Ремісько поспілкувався із директором, який стріляв у тварину. 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Луцька захисниця тварин прокоментувала вбивство директором школи сусідського пса

Олег Михальчук розповів, що у ту ніч був вдома і дивився телевізор, як раптом почув сильне скавуління власного собаки. Вийшовши на вулицю,  побачив біля вольєру іншого пса. 

«Мене дуже здивувало, що собака у вольєрі так виє і скавулить. Вибігши на вулицю, я помітив біля вольєру здоровенного сірого собаку, який вчепився через металеві прути у мого собаку і трясе його, трясе головою. Я взяв каміння – щебінь, який був під ногами, і кинув у напряму собаки, аби відігнати його. Сусідський пес після того відпустив мого собаку, розвернувся і кинувся до мене. Це буквально два-три стрибки, але я точно не очікував, що на чужому подвір'ї чужий собака поведе себе так агресивно.  За моєю спиною була бесідка,  я встиг заскочити туди, закривши за собою двері. Собака бігав біля дверей і гавкав. Безумовно, я почав привертати увагу: кричати, відганяти собаку... Від сусідів ніякої реакції не було. Почула лише моя дружина, вона вийшла на поріг і ввімкнула світло», – згадує Олег Михальчук.

Чоловік розповідає, як тільки його дружина зробила перший крок – собака кинувся до неї. Пес схопив її за бік, але вона відтягнула його дверима.  Олег Михальчук тим часом забіг у гараж  і взяв рушницю. 

«Перший набій, який в мене стояв – це той,  з яким я ще на полювання на качку їздив влітку. Я беру перший той патрон і закладаю в рушницю для того, щоб відігнати того собаку з подвір'я... Пес вискочив з бесідки прямо на мене. Я не цілився, я як тримав рушницю, так і вистрілив. Собака розвернувся і побіг на мій город.  Я підбіг до воріт і закрив двері. Головна мета була – вигнати цього собаку з подвір'я», – розповідає лучанин. 

Чоловік каже, що згідно з Конституцією мав прав захищати життя і здоров'я своє і близьких. 

«У мене троє дітей, в цей час міг вийти на подвір'я будь-хто з них. І що могло б статися?.. Я не знаю!» – обурюється директор. 

Олег Михальчук запевняє, що собака і раніше забігав на його територію, а саме на город через дірку у паркані. На подвір'ї ж, як  у ніч на 22 жовтня, побачив його вперше. 

Детальніше на відео: