Кримінальне провадження за статтею 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами) у справі про вбивство собаки директором луцької школи Олегом Михальчуком закрите. Факт жорстокого поводження з твариною не був доведений.

Про це у коментарі ГІТу розповіла завідувач сектору комунікації ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Нагадаємо, у ніч на 22 жовтня директор луцької школи №10 Олег Михальчук із мисливської рушниці застрелив у селі Полонка, де він проживає, сусідського пса.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Луцька захисниця тварин прокоментувала вбивство директором школи сусідського пса

Сам Олег Михальчук розповів, що, згідно з Конституцією, мав прав захищати життя і здоров'я своє і близьких.

«Справді, надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що чоловік застрелив собаку заявника. Це було вночі, – говорить Ольга Бузулук. – Коли виїхала на місце слідчо-оперативна група, інші співробітники поліції, встановили всі обставини справи. Загалом досудове слідство тривало кілька тижнів. За цей час, як з’ясували після опитування очевидців, власника загиблої тварини, того чоловіка, який застрелив собаку, встановлено було, що сусідський собака забіг на двір цього чоловіка і почав кусати його собаку. Він, за його словами, виходив, пробував його відігнати, собака став ще більш агресивним і міг накинутись на господаря та його жінку, яка також вийшла з будинку, щоб відігнати собаку. Він у цьому стані, відчуваючи загрозу своєму здоров’ю та життю, взяв свою рушницю (це зареєстрована зброя) і вистрелив у цю тварину. Собака помер. Собака цього господаря залишився живий. Його возили до ветеринара, є підтвердження, що той собака дійсно покусав, погриз його тварину. Вивчивши всі ці обставини справи, зараз кримінальне провадження за статтею 299 закрите у зв’язку з тим, що господар, на думку тих, хто розслідував справу, дійсно вистрелив у собаку, щоб захистити себе».

За словами речниці поліції Волині, співробітники відділення поліції №3 Луцького районного управління поліції опитали сусідів, власників собаки, директора, який застрелив пса. За її словами, усі ці матеріали є у кримінальному провадженні.

«Мені поліцейські сказали, що постріл був здійснений на подвір’ї, але собака ще встиг якось відбігти чи відповзти за межі подвір’я. І там десь на городі уже загинув», – каже Ольга Бузулук.
«Слідство закінчене, кримінальне провадження закрите у зв’язку з тим, що факт жорстокого поводження з тваринами не був доведений», – додала речниця поліції Волині.