Аукціон з продажу комплексу приміщень Ковельської виховної колонії не відбувся.

Про це з посиланням на представницю регіонального відділення Фонду державного майна України Наталію Некрасову повідомляє «Суспільне».

Торги мали відбутися 28 жовтня.

Зі слів Наталії Некрасової, на аукціон не було заявки від жодного з потенційних покупців. Наразі система автоматично перенесла торги на 26 листопада.

Стартова ціна колонії була 41 мільйон 624 тисячі 692 гривні. Наразі система автоматично зменшила вартість колонії вдвічі.

«Система сама автоматично присвоює статус «аукціон не відбувся» і автоматично зменшує ціну на 50%. Однак, підготовлений вже наказ про скасування аукціону і призначення нового з попередньою стартовою ціною», – каже Наталія Некрасова.

Територія Ковельської колонії, яку виставили на торги, становить майже п'ять гектарів. В комплекс об'єктів входять 33 будівлі.

Нагадаємо, у липні минулого року Мін’юст вирішив закрити вісім колоній в Україні, серед яких була і Ковельська виховна колонія. Місцеві урядники тоді звернулися до президента з проханням зберегти заклад. У серпні 2020 року з Ковельської виховної колонії вивезли 23 засуджених, які відбували там покарання. Таке рішення ухвалили в Мін'юсті через продаж закладу. Колонія працювала з 1966-го року та була розрахована на 256 ув'язнених. Гроші, які отримають з продажу приміщень Ковельської виховної колонії, планують спрямувати на будівництво нових слідчих ізоляторів. У Луцьку нового СІЗО не будуватимуть.