Фонд державного майна оголосив про повторний аукціон з приватизації окремого майна Державної установи "Ковельська виховна колонія", що на Волині.

Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на  пресслужбу Фонду,

Онлайн-торги відбудуться 27 січня. Стартова ціна об’єкту становить 41,62 млн грн.

Перелік майна колонії містить 33 інвентарні номери будівель та споруд, зокрема адміністративні будівлі, клуб та їдальню, гуртожитки, котельню, склади та інше. Загальна площа об'єктів нерухомості становить 19,4тис. кв. м.

Також площа двох земельних ділянок, на яких розташована Ковельська колонія, становить 4,8 га.

Приватизація Ковельської виховної колонії відбувається в межах спільного проєкту Фонду держмайна та Мін'юсту, що передбачає виставлення на аукціони майна 35-ти виправних закладів, що не працюють. Відповідно до умов, 70% виручених коштів від приватизації майна піде на будівництво нових та реновацію існуючих пенітенціарних закладів, 30% – до державного бюджету.

Раніше повідомлялося, що Мін'юст передав Фонду держмайна для продажу три колонії: Ковельську колонію, Івано-Франківську установу виконання покарань №12 та Миколаївську виправну колонію №50. Крім того, міністерство нагадує, що Ірпінський виправний центр та Південна виправна колонія також все ще виставлені на продаж.