12 липня громадські активісти Володимира подали позов до Волинського окружного адміністративного суду з вимогою визнати незаконною бездіяльність Виконкому Володимирської міської ради.

Все через те, що у місті немає визначених місць для стоянки транспортних засобів та майданчиків для паркування.

Редакції ГІТу вдалось отримати коментар керівника ГО «Свої.Україна» Андрія Кандиби, який ініціював позов.

За його словами, муніципальна варта у Володимирі здійснює фотофіксацію неправильно припаркованих автомобілів. Після цього фотографії передають до патрульної поліції, яка в свою чергу виписує штрафи.

«Кілька місяців тому на сторінці у Фейсбук муніципальної варти обмовилися, що у місті є визначені для паркування місця. Ми задумались: що це за місця? Коли ж подали запит і отримали відповідь, виявилося, що визначених місць взагалі немає», — описує ситуацію Андрій.

Тоді активісти подали запит, щоб дізнатися скільки ділянок для стоянки у публічних місцях здаються в оренду.

«Нам надали 2 договори, але таких ділянок у місті близько 10», — каже активіст.

Виходить, що законом передбачені місця для паркування авто, а по факту у Володимирі таких місць немає. При тому це не заважає штрафувати людей за неправильну парковку.

Через таку ситуацію громадська організація «Свої.Україна» вирішила зобов'язати міську раду згідно норм визначити місця для паркування.

Андрій Кандиба зазначає, що у центрі міста є ділянки, які можна було б задіяти для вирішення цієї проблеми.

«Біля собору Різдва Христового величезна вільна ділянка у понад 400 м². Єдине, невідомо чия це земля — чи передана вона релігійній громаді, чи ні», — повідомив керівник громадської організації.

З його слів, чоловік підіймав це питання перед депутатами, але за 4 роки нічого не змінилося.

«Тому було вирішено звернутися до суду на підставі тих відповідей, які дав виконком», — підсумував Андрій Кандиба.

Активісти сподіваються, що справа буде виграшною і проблема із відсутністю місць для стоянки та паркування у Володимирі буде вирішена.